Nazad na promocije

PROMOCIJE

SOCCER FANTASY PREMIER LEAGUE


Sportska kladionica Soccer vodi vas u svet engleskog fudbala na drugačiji način. Napravi još veći ugođaj opkladom u okviru Fantasy Premier League na poene igrača u svakom kolu Premijer lige! I da, fantaziranje je dozvoljeno!

Na ovaj način, uz klađenje u okviru naše ponude Igrači specijal, podržavamo i razvoj Fantasy univerzuma i u saradnji sa Fantasy Balkan i ligama iz njihove ponude pripremili smo sjajne nagrade za Free i VIP ligu!


Pravila kombinovanja FPL

1. Igrači FPL se mogu kombinovati samo u okviru te lige (nije moguće kombinovati sa ostalom ponudom van lige).

2. U okviru lige nije moguće kombinovati više igrača iz istog meča.


Opis i uslovi bodovanja FPL

1. Opkada se odnosi na ukupan broj osvojenih poena izabranog igrača u okviru određenog kola FPL, u odnosu na postavljenu granicu.

2. Za obračun poena u obzir se uzimaju fudbaleri koji su počeli meč. Za opklade na fudbalere koji nisu počeli meč (nisu odigrali meč, ili su ušli u daljem nastavku igre) biće proglašeno nevažeće klađenje. Ukoliko igrač ne nastupi u startnoj postavi, sve opklade postavljene na ponuđenog igrača biće obračunate kvotom 1.00 (jedan).

3. Opklade na izabranog igrača u okviru FPL moguće je postaviti najkasnije 1h pre početka meča na kome izabrani igrač nastupa.

4. Za obradu podataka merodavan je zvaničan sajt: fantasy.premierleague.com.

5. U bodovanje ne ulazi “Bonus Points System” (BPS) koji se koristi na zvaničnom sajtu.

6. Ukupan broj poena koji igrač osvaja u okviru određenog kola FPL čini zbir poena događaja u kojima je igrač učestovovao.


Tokom sezone, fantasy premier liga fudbalerima će se dodeljivati bodovi na osnovu njihovog učinka u Premijer ligi, a prema tabeli u nastavku.

Naziv akcije Broj bodova
Za igranje do 60 minuta 1
Za igranje 60 minuta ili više (ne računajući vreme trajanja prekida) 2
Za svaki gol koji postigne golman ili defanzivac 3
Za svaki gol koji postigne vezni igrač 5
Za svaki gol koji postigne napadač 4
Za svaku asistenciju 3
Za sačuvanu mrežu golmana ili defanzivca 4
Za sačuvanu mrežu veznog igrača 1
Na svake 3 odbrane golmana 1
Za svaku odbranu penala 5
Za svaki promašeni penal -2
Za svaka 2 gola primljena od strane golmana ili defanzivca -1
Za svaki žuti karton -1
Za svaki crveni karton -3
Za svaki autogol -2

Sačuvana mreža (Clean sheet)

Sačuvana mreža predstavlja neprimanje gola igrača na terenu i koji je igrao najmanje 60 minuta (ne računajući vreme trajanja prekida).

Ukoliko je igrač zamenjen nakon primljenog gola, to neće uticati na bilo kakav bonus za sačuvanu mrežu.


Crveni kartoni

Ako igrač dobije crveni karton, za golove koje je primio njegov tim broj bodova će biti umanjen.

Oduzeti bodovi za crveni karton uključuju i sve bodove oduzete za žute kartone.


Asistencije

Asistencije se dodeljuju igraču iz tima koji je postigao gol, a koji je dao poslednji pas pre postizanja gola. Asistencija se dodeljuje bez obzira da li je dodavanje bilo ciljano (da li stvarno stvara šansu) ili slučajno (da je igrač morao da dribla loptu ili je nehotičan dodir ili šut stvorio šansu).

Ako protivnički igrač dodirne loptu nakon poslednjeg pasa pre postizanja gola, što značajno menja namensko odredište lopte, tada se ne dodeljuje asistencija. Ako dodir protivničkog igrača prati greška u odbrani drugog protivničkog spoljnog igrača, tada se neće dodeliti nikakva asistencija. Ako golgeter izgubi, a zatim povrati posed, tada se ne dodeljuje asistencija.


Odbitak

Ako udarac u gol blokira protivnički igrač, golman ga sačuva ili udari u stativu ili prečku, a gol se postigne iz skoka, dodeljuje se asistencija. Tačnije, ako jedan igrač postigne gol nakon odbitka koji se desio nakon pokušaja drugog igrača onda se drugom igraču dodeljuje asistencija.


Autogol

Ako igrač šutira ili doda loptu i prisili protivničkog igrača da je pošalje u sopstvenu mrežu, dodeljuje se asistencija.


Kazne i slobodni udarci

U slučaju penala ili slobodnog udarca, igraču koji je zaradio penal ili slobodni udarac, odnosno nad kojim je načinjen prekršaj, dodeljuje se asistencija ako je nakon izvođenja penala ili slobodnog udarca, ali ne ako ga sam izvede.


Brojanje asistencija u FPL

Asistenicije koje se dodeljuju u okviru FPL izračunavaju se pomoću dodatne statistike koja se može razlikovati od ostalih web sajtova. Na primer, neke druge stranice ne bi pokazale asistenciju kada je igrač izborio penal.

Da bi se izbegle sumnje, bodovi dodeljeni u igri mogu se menjati sve do jednog sata nakon poslednjeg zvižduka poslednjeg meča bilo kog dana. Kada se bodovi ažuriraju tog dana, neće se vršiti dalja prilagođavanja bodova.NAPOMENA:

BPS – The Bonus Points sistem

Svi poeni dodeljeni kroz BPS se ne uzimaju u obzir za obradu podataka. BPS uključuje i Bonus za najbolje igrače na meču (Bonus points for the best players in a match).

Detaljan opis svih bonusa koji spadaju pod BPS mogu se naći na:

https://fantasy.premierleague.com/help/rules